HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZoetzure Kip In Paprika Tomatensaus
topBanner
Zoetzure kip in paprika-tomatensaus

Zoetzure kip in paprika-tomatensaus

met zilvervliesrijst, bosui en mangochutney

Lees meer

Gele, rode en oranje paprika's bevatten alle drie meer vitamine C dan groene. Maar waarmee wint de groene? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Kipfiletstukjes

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

100 gram

Mangochutney

(BevatMosterdKan bevattenNoten, Pinda's)

2 stuk(s)

Bosui

140 gram

Zilvervliesrijst

Zelf toevoegen

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2706 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers38.0 g
Vezels10 g
Eiwitten26 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes 5 - 6 minuten aan. Haal uit de pan en bewaar apart. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

2

Snipper ondertussen de ui fijn. Snijd de paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit dezelfde hapjespan opnieuw en bak de ui, knoflook en paprika 3 - 4 minuten. Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik en de mangochutney toe, samen met per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 25 ml water. Meng goed door, zet het vuur laag en laat de saus, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken.

3

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bosui schuin in dunne plakjes.

4

Kook de zilvervliesrijst, afgedekt, in 20 minuten gaar. Giet hierna af en laat, van het vuur, afgedekt nagaren in de pan.

5

Voeg de kipfiletstukjes weer toe aan de saus en verhit het geheel nog 5 minuten. Breng de saus op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip in zoetzure saus op de rijst en garneer met de bosui.