Skip to main content
Zoetzure kip in paprika-tomatensaus
Zoetzure kip in paprika-tomatensaus

Zoetzure kip in paprika-tomatensaus

met zilvervliesrijst, bosui en mangochutney

3.7
(1,8K)

Gele, rode en oranje paprika's bevatten alle drie meer vitamine C dan groene. Maar waarmee wint de groene? (Het juiste antwoord is: Met vezels en vitamine K.)

Labels:
Caloriebewust

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfiletblokjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

50 gram

Mangochutney

0.68 stuk(s)

Bosui

70 gram

Zilvervliesrijst

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2706 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers38 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Kip bakken
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes 5 - 6 minuten aan. Haal uit de pan en bewaar apart. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Saus maken
2

Snipper ondertussen de ui fijn. Snijd de paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit dezelfde hapjespan opnieuw en bak de ui, knoflook en paprika 3 - 4 minuten. Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik en de mangochutney toe, samen met per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 25 ml water. Meng goed door, zet het vuur laag en laat de saus, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!

Bosui snijden
3

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bosui schuin in dunne plakjes.

Rijst koken
4

Kook de zilvervliesrijst, afgedekt, in 20 minuten gaar. Giet hierna af en laat, van het vuur, afgedekt nagaren in de pan.

Saus afmaken
5

Voeg de kipfiletstukjes weer toe aan de saus en verhit het geheel nog 5 minuten. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Tip: Je kunt de saus ook met een staafmixer pureren voor een glad resultaat. Voeg de de kip dan pas na het pureren toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip in zoetzure saus op de rijst en garneer met de bosui.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig zout, extra veel vezels en een grote boost vitamine C? Lekker in balans dus!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders