Gele, rode en oranje paprika's bevatten alle drie meer vitamine C dan groene. Maar waarmee wint de groene? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Kipfiletstukjes
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Gele paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 blik(ken)
Cherrytomaten in blik
100 gram
Mangochutney
(BevatMosterdKan bevattenNoten, Pinda's)2 stuk(s)
Bosui
140 gram
Zilvervliesrijst
1 el
Witte balsamicoazijn
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes 5 - 6 minuten aan. Haal uit de pan en bewaar apart. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Snipper ondertussen de ui fijn. Snijd de paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit dezelfde hapjespan opnieuw en bak de ui, knoflook en paprika 3 - 4 minuten. Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik en de mangochutney toe, samen met per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 25 ml water. Meng goed door, zet het vuur laag en laat de saus, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken.
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bosui schuin in dunne plakjes.
Kook de zilvervliesrijst, afgedekt, in 20 minuten gaar. Giet hierna af en laat, van het vuur, afgedekt nagaren in de pan.
Voeg de kipfiletstukjes weer toe aan de saus en verhit het geheel nog 5 minuten. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip in zoetzure saus op de rijst en garneer met de bosui.