Zoetzure kip in paprika-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoetzure kip in paprika-tomatensaus

Zoetzure kip in paprika-tomatensaus

met zilvervliesrijst, bosui en mangochutney

Gele, rode en oranje paprika's bevatten alle drie meer vitamine C dan groene. Maar waarmee wint de groene? (Het juiste antwoord is: Met vezels en vitamine K.)

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfiletblokjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

50 gram

Mangochutney

0.68 stuk(s)

Bosui

70 gram

Zilvervliesrijst

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2706 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers38 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Kip bakken
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes 5 - 6 minuten aan. Haal uit de pan en bewaar apart. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Saus maken
2

Snipper ondertussen de ui fijn. Snijd de paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit dezelfde hapjespan opnieuw en bak de ui, knoflook en paprika 3 - 4 minuten. Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik en de mangochutney toe, samen met per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 25 ml water. Meng goed door, zet het vuur laag en laat de saus, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!

Bosui snijden
3

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de bosui schuin in dunne plakjes.

Rijst koken
4

Kook de zilvervliesrijst, afgedekt, in 20 minuten gaar. Giet hierna af en laat, van het vuur, afgedekt nagaren in de pan.

Saus afmaken
5

Voeg de kipfiletstukjes weer toe aan de saus en verhit het geheel nog 5 minuten. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Tip: Je kunt de saus ook met een staafmixer pureren voor een glad resultaat. Voeg de de kip dan pas na het pureren toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip in zoetzure saus op de rijst en garneer met de bosui.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig zout, extra veel vezels en een grote boost vitamine C? Lekker in balans dus!