HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZoete Aardappelsoep Met Kokosmelk
topBanner
Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

met limoen, kidneybonen en garam masala

Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op locro de papa - deze van origine Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep geef je een originele draai met garam masala en kokosmelk.

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door wortel.

Labels:Vegan
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Zoete aardappel

2 tl

Gedroogde tijm

2 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Biologische limoen

1 blik(ken)

Rode kidneybonen

2 tl

Garam masala

1 blik(ken)

Tomatenblokjes

400 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3759 kJ
Energie (kcal)898 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd34.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels21 g
Eiwitten21 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Rasp
Soeppan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd samen met de wortel in blokjes van 1 cm. Verdeel de blokjes zoete aardappel en wortel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper, zout en de helft van de tijm. Bak de zoete aardappelblokjes in 15 – 25 minuten gaar. Schep halverwege om.

2

Snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak hierin de helft van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de knoflook, garam masala en overgebleven tijm toe. Bak een halve minuut en voeg dan de tomatenblokjes, 50 ml water per persoon en de kokosmelk toe. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door

4

Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de kidneybonen toe.

5

Haal de soep van het vuur, roer de geroosterde zoete aardappel en wortel erdoor en voeg de helft van het limoensap toe.

6

Garneer de soep met de rest van de bosui en de limoenrasp. Voeg naar smaak limoensap toe.