HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZoete Aardappelsoep Met Kokosmelk
topBanner
Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

met limoen, kidneybonen en garam masala

Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op locro de papa - deze van origine Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep geef je een originele draai met garam masala en kokosmelk. Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door wortel.

Labels:Vegan

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Zoete aardappel

⅔ zakje(s)

Gedroogde tijm

1.32 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Limoen

1 pak(ken)

Rode kidneybonen

⅔ zakje(s)

Garam masala

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

400 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)898 kcal
Energie (kJ)3759 kJ
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd34.0 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels14.5 g
Eiwitten21 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Vergiet
Soeppan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd samen met de wortel in blokjes van 1 cm. Verdeel de blokjes zoete aardappel en wortel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper, zout en de helft van de tijm. Bak de zoete aardappelblokjes in 15 – 25 minuten gaar. Schep halverwege om.

2

Snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.

Tip: Kidneybonen hebben van alle bonen het hoogste vezelgehalte. Per 100 gram bevatten ze bijna 1/3 van de ADH.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak hierin de helft van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de knoflook, garam masala en overgebleven tijm toe. Bak een halve minuut en voeg dan de tomatenblokjes, 50 ml water per persoon en de kokosmelk toe. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door

Tip: Let jij op je zoutinname? Gerbuik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

4

Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de kidneybonen toe.

5

Haal de soep van het vuur, roer de geroosterde zoete aardappel en wortel erdoor en voeg de helft van het limoensap toe.

Tip: Je kan de soep ook pureren met een staafmixer!

6

Garneer de soep met de rest van de bosui en de limoenrasp. Voeg naar smaak limoensap toe.