Dit recept is geïnspireerd op locro de papa - deze van origine Zuid-Amerikaanse maaltijdsoep geef je een originele draai met garam masala en kokosmelk.
Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door wortel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Zoete aardappel
2 tl
Gedroogde tijm
2 stuk(s)
Bosui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Biologische limoen
1 blik(ken)
Rode kidneybonen
2 tl
Garam masala
1 blik(ken)
Tomatenblokjes
400 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Groentebouillonblokje
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd samen met de wortel in blokjes van 1 cm. Verdeel de blokjes zoete aardappel en wortel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper, zout en de helft van de tijm. Bak de zoete aardappelblokjes in 15 – 25 minuten gaar. Schep halverwege om.
Snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak hierin de helft van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de knoflook, garam masala en overgebleven tijm toe. Bak een halve minuut en voeg dan de tomatenblokjes, 50 ml water per persoon en de kokosmelk toe. Verkruimel 1/2 groentebouillonblokje per persoon boven de pan en roer goed door
Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de kidneybonen toe.
Haal de soep van het vuur, roer de geroosterde zoete aardappel en wortel erdoor en voeg de helft van het limoensap toe.
Garneer de soep met de rest van de bosui en de limoenrasp. Voeg naar smaak limoensap toe.