HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZoete Aardappelsoep Met Kokosmelk
topBanner
Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Zoete-aardappelsoep met kokosmelk

met limoen, kidneybonen en garam masala

Lees meer

.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Zoete aardappel

2 tl

Gedroogde tijm

2 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Limoen

1 blik(ken)

Kidneybonen

2 tl

Garam masala

1 blik(ken)

Tomatenblokjes

400 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3144 kJ
Energie (kcal)752 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd34.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels13 g
Eiwitten14 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Soeppan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper, zout en de helft van de tijm. Bak de zoete-aardappelblokjes in 15 – 25 minuten gaar. Schep halverwege om.

2

Snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de gele paprika en snijd de paprika in blokjes van 1 bij 1 cm. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak hierin de helft van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee. Voeg de knoflook, garam masala en overgebleven tijm toe. Bak een halve minuut en voeg dan de tomatenblokjes, 50 ml water per persoon en de kokosmelk toe. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en roer goed door.

4

Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de kidneybonen toe.

5

Haal de soep van het vuur, roer de geroosterde zoete aardappel erdoor en voeg de helft van het limoensap toe.

6

Garneer de soep met de rest van de bosui, de limoenrasp en het limoensap naar smaak.