Skip to main content
Zelfgemaakte pastei met romige groentenvulling

Zelfgemaakte pastei met romige groentenvulling

met champignons, prei, kaas en knapperige salade

4.4
(764)

Bladerdeeg is een luchtig, kruimelig deeg dat wordt gemaakt door laagjes boter en deeg te stapelen. Tijdens het bakken ontstaan er knapperige, luchtige laagjes - perfect voor allerlei gerechten!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
-30% koolhydraten
Eenpansgerecht
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Melk (inclusief lactose)
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe)

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Laurierblad

50 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Bloem

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2924 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten45.9 g
waarvan verzadigd25.1 g
Koolhydraten49.3 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels11.8 g
Eiwitten19 g
Zout1.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium843.8 mg
Calcium73 mg
Iron0.7 mg
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Rol het bladerdeeg uit en leg het 10 minuten terug in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.
  • Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de champignons in plakken.
  • Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten bakken
2
  • Verhit een klein klontje roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 4 - 5 minuten.
  • Voeg de wortel, prei, champignons en gedroogde tijm toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.
Vulling maken
3
  • Haal het deksel van de pan en voeg de bloem en een klein klontje roomboter toe aan de groenten. Bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de bouillon en de room toe. Voeg het laurierblad toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat 4 - 5 minuten zachtjes inkoken op laag vuur.
Pastei maken
4
  • Haal het laurierblad uit de pan en voeg de groenten toe aan een ovenschaal.
  • Verdeel de geraspte kaas over de ragout. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg.
  • Snijd de bovenkant kruislings in. Breng het bladerdeeg op smaak met peper en zout.
  • Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.
Salade maken
5
  • Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rucola en veldsla toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveren
6
  • Serveer de pastei met de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders