Skip to main content
Zelfgemaakte empanada's met rundergehakt

Zelfgemaakte empanada's met rundergehakt

met knapperige komkommer-tomatensalade

4.4
(286)

Empanadas zijn ontstaan in het Midden-Oosten, nog voor ze honderden jaren geleden in Spanje werden geïntroduceerd. Ze zijn ontstaan uit vroegere gebakjes zoals de samosa. Het Spaanse woord ‘empanar’ betekent ‘in brood wikkelen’, vandaar de naam!

Labels:
Familie
Eenpansgerecht
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

BBQ-rub

100 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Tarwe)

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Mini-komkommer

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Fresco spalmabile - roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4153 kJ
Energie (kcal)993 kcal
Vetten62.7 g
waarvan verzadigd31.5 g
Koolhydraten71.1 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels10.9 g
Eiwitten34.1 g
Zout2.5 g
Trans Fat0.5 g
Potassium339 mg
Calcium47.5 mg
Iron1 mg
Rasp
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de wortel.
Vulling maken
2
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg het gehakt en de wortel toe en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los.
  • Zet het vuur uit, meng de roomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Deeg voorbereiden
3
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd in 3 vierkantjes per persoon.
  • Schep 2 el vulling op elk vierkantje deeg, maar houd de randen vrij (zie Tip).

Tip: Het is niet erg als je vulling overhoudt. Dit kun je gebruiken in de volgende stap. 

Empanada's maken
4
  • Verdeel de geraspte kaas over de vulling en vouw de vierkantjes dicht, zodat er driehoekjes ontstaan (zie Tip). 
  • Duw de randen goed dicht met een vork. Leg de empanada's op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak in 15 - 20 minuten goudbruin in de oven.

Gezondheidstip: Let jij op je calorie-inname? Laat de kaas dan achterwege en bewaar voor een andere keer.

Salade maken
5
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Voeg toe aan de saladekom en meng met de dressing.
  • Snijd de peterselie fijn en meng door de salade. Roer eventuele overige empanadavulling door de salade.
Serveren
6
  • Verdeel de empanada's over de borden.
  • Serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders