HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZelfgemaakte Burger Van Zwarte Bonen En Portobello
topBanner
Zelfgemaakte burger van zwarte bonen en portobello

Zelfgemaakte burger van zwarte bonen en portobello

Met zoete-aardappelfrietjes en romaine sla

Lees meer

Met deze zelfgemaakte vegetarische burger van zwarte bonen en portobello zet je vanavond een eiwitrijke maaltijd op tafel. Zwarte bonen zijn wat minder bekend dan witte of bruine bonen en vooral erg populair in de Latijns-Amerikaanse keuken. Doordat zwarte bonen rijk zijn aan eiwitten en vezels vormen ze een perfecte vervanger van vlees.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

300 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Portobello

1 tl

Ras el hanout

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

½ blik(ken)

Bonen

½ stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

½ stuk(s)

Krulandijvie

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3887 kJ
Energie (kcal)929 kcal
Vetten58.0 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels14 g
Eiwitten23 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Koekenpan
Grote kom
Staafmixer
Lepel
Saladekom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ciabatta over de lange kant in dunne plakken en bak 15 minuten in de oven. Weeg de zoete aardappel af, was hem grondig en snijd in frieten van 1 – 2 cm dik. Verdeel de frieten, met schil, over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de frieten 20 – 25 min in de oven. Schep halverwege om.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in kleine stukjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de knoflook, de ras el hanout en de portobello 4 – 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de bladpeterselie grof en giet de zwarte bonen af. Verkruimel de ciabatta tot grof paneermeel. Snipper de rode ui.

3

Splits de eieren, het eiwit heb je niet nodig. Meng in een hoge kom de verkruimelde ciabatta, de helft van de gesnipperde rode ui, de bladpeterselie, de zwarte bonen, de gebakken portobello en de eidooiers. Maal grof met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Schep 3 kleine bolletjes van het mengsel per persoon uit de kom.

4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de bolletjes erin. Druk plat en vorm met behulp van een lepel tot een burger. Bak de burgers 4 – 5 minuten per kant. Draai voorzichtig om, kijk uit dat de burgers niet breken.

5

Snijd ondertussen de romaine klein. Meng de sla in een saladekom met de overige rode ui, wittewijnazijn, mosterd en extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de zoete-aardappelfrietjes over de borden en schep de burgers ernaast. Serveer met de salade en de mayonaise.