HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Zeebaarsfilet met passievrucht

Zeebaarsfilet met passievrucht

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3 / 4van de 347 beoordelingen
Lees meer

Dit gerecht is een explosie van smaken! De passievrucht geeft een verrassende friszure smaak aan de zeebaars, bataat en bloemkool. Het gerecht is gemakkelijk van tevoren te bereiden, daarna zet je het een tijdje in de oven.

Labels:Calorie-focusDiscoveryEten binnen 3 dagen
Allergenen:NotenVis
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

300 g

Vastkokende aardappelen

2 stuks

Knoflookteen

250 g

Peen

1 stuks

Ui

20 g

Amandelen

(BevatNoten)

400 g

Mix van bloemkool en bataat

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Zeebaarsfilet met huid

(BevatVis)

1 stuks

Passievrucht

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2197 kJ
Energie (kcal)525 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels13 g
Eiwitten33 g
Zout0.4 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Schil of was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 - 2 cm.
Schil of was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 - 2 cm.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 - 2 cm.

Snijd de peen in halve plakken.
Snijd de peen in halve plakken.
2

Snijd of pers de knoflook fijn en de peen in halve plakken. Snijd de ui in parten en hak de amandelen grof.

Verdeel de aardappelen, knoflook, ui, peen en de mix van bloemkool en bataat over een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de aardappelen, knoflook, ui, peen en de mix van bloemkool en bataat over een bakplaat met bakpapier.
3

Verdeel vervolgens de aardappelen, knoflook, ui, peen en de mix van bloemkool en bataat over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven of totdat de groenten goudbruin kleuren. Leg de laatste 8 minuten de zeebaarsfilet met de velkant omhoog en de amandelen op de groenten.

Lepel het vruchtvlees uit de passievrucht.
Lepel het vruchtvlees uit de passievrucht.
4

Snijd ondertussen de passievrucht doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en bewaar apart.

Besprenkel met extra vierge olijfolie.
Besprenkel met extra vierge olijfolie.
5

Besprenkel de geroosterde groenten met extra vierge olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak.

Garneer met het vruchtvlees van de passievrucht.
Garneer met het vruchtvlees van de passievrucht.
6

Verdeel de aardapelen en geroosterde groenten over de borden, serveer met de zeebaarsfilet en garneer met het vruchtvlees van de passievrucht.