.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse rozemarijn en tijm
250 gram
Krieltjes
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Crème fraîche
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Zalmfilet met huid
(Bevat: Vis)
125 gram
Rode biet
¼ stuk(s)
Appel
20 gram
Rucola en veldsla
25 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
150 gram
Haricots verts
25 gram
Mayonaise
(Bevat: Ei, Mosterd)
1 tl
Honing
1 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 gradenPers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes van de tijm en rozemarijn, houd apart van elkaar. Was de krieltjes en snijd doormidden. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en verdeel de knoflook, rozemarijn en 1/2 el olijfolie per persoon erover. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Bak 25 - 30 min in de oven.
Rasp de citroenschil met een fijne rasp en pers het sap uit de citroen.Meng de crème fraîche met per persoon: de rasp van een kwart citroen, 1 tl citroensap per persoon, de tijm en de helft van de knoflook in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Leg de zalmfilet er met de huid naar beneden in.Verdeel het crème-fraîchesausje over de zalmfilet.Bak de zalmfilet de laatste 10 - 15 minuten mee met de krieltjes in de oven.Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de haricots verts.
Snijd de rode biet in parten. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Verkruimel de feta.Meng per persoon 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn en 1/2 tl honing in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout. Bedek de bodem van een platte schaal met de slamix en leg de rode bieten, appel en feta erop. Verdeel de dressing erover.
Verwijder de steelaanzet van de haricot verts en kook ze in de andere pan met deksel in 6 - 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de haricots verts met 1/2 el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Leg de zalmfilet op een grote schaal en leg de rozemarijn krieltjes eromheen.Serveer de rodebietensalade erbij.Serveer de haricots verts in een schaal.Zet de mayonaise in een bakje bij de rozemarijnkrieltjes.