topBanner
Zalm met bospeen en dukkah van wortelloof

Zalm met bospeen en dukkah van wortelloof

Lees meer

Voor dit gerecht gebruik je opperdoezer aardappelen. Dit is een vaste aardappel die alleen in het Noord-Hollandse Opperdoes verbouwd mag worden. Door de aardappelen eerst te koken en daarna in de oven te bakken, worden de partjes goed gaar en lekker krokant aan de buitenkant. Serveer met de zalmfilet en de geroosterde bospeen.

Allergenen :NotenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Peen

500 gram

Opperdoezer Ronde aardappelen

20 gram

Pecannoten

(BevatNoten)

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3430.88 kJ
Energie (kcal)820 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Staafmixer of blender
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 180 graden. Breng in 2 pannen met deksel 400 ml water per pan aan de kook voor zowel de bospeen als de aardappelen. Leg de knoflookteen in zijn geheel in de oven en laat 20 minuten poffen.

2

Verwijder het loof van de bospeen en bewaar apart. Halveer de bospeen in de lengte en snijd vervolgens in de lengte in kwarten. Kook de bospeen in een pan met deksel, 10 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af.

3

Schil of was ondertussen de aardappelen (opperdoezer) grondig en snijd in kwarten. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af.

4

Verdeel vervolgens de bospeen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Verhoog de oventemperatuur naar 220 graden en bak de bospeen 15 minuten.

5

Maak de knoflook-wortelloofdukkah: Gebruik 10 g wortelloof per persoon en spoel deze af. Rooster de pecannoten in een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Haal de knoflook uit de oven en schraap met een lepeltje de binnenkant uit de schil. Mix de pecannoten met de knoflook, extra vierge olijfolie, het wortlelloof, 1 el water per persoon en peper en zout naar smaak in een blender of hoge kom met staafmixer.

6

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan en bak de zalmfilet 3 minuten op het vel. Draai de zalm om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de zalmfilet, bospeen en aardappelen over de borden. Garneer met de knoflook-wortelloofdukkah.