Skip to main content
Tomatensoep met Siciliaanse kruiden
Tomatensoep met Siciliaanse kruiden

Tomatensoep met Siciliaanse kruiden

en voor ouders: met burrata, basilicum en geroosterde ciabatta

4.3
(88)

Scan de QR-code op jouw receptkaart en maak kans op een SMEG-koelkast.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
-30% koolhydraten
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Gerst
Gluten
Haver
Rogge
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Gluten, Haver, Rogge, Sesamzaad Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2387 kJ
Energie (kcal)570 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten47.8 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels18.2 g
Eiwitten20.1 g
Zout2.4 g
Potassium629.5 mg
Calcium63 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes en snijd de tomaat in partjes.
  • Snijd het basilicum fijn.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Soep maken
2
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Roer de wortel en de tomaat erdoor en bak 2 minuten.
  • Voeg de Siciliaanse kruidenmix toe en bak 1 minuut verder. Giet de bouillon erbij. 
  • Kook de soep, afgedekt, 12 - 14 minuten op middellaag vuur.
Soep pureren
3
  • Snijd de broodjes ondertussen open en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 4 - 6 minuten in de oven.
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voor ouders: verdeel de burrata en het basilicum over het brood. Besprenkel met extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Voor kinderen: serveer het brood zonder burrata of basilicum. Besprenkel met extra vierge olijfolie.
  • Verdeel de soep over soepkommen en serveer met de broodjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders