HelloFresh
topBanner
Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Wortel-tomatensoep met romige buffelmozzarella

Met basilicum en rozijnen-notenbrood

Lees meer

Deze soep maak je met wortel en tomaat. Samen zorgen ze voor een zoete smaak en mooie, diep oranje kleur. De buffelmozzarella maakt de soep romig en zacht en het basilicum zorgt voor een fris accent. Lekker met het knapperig gebakken rozijnen-notenbroodje.

Labels:OriginalVeggieOriginalVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Peen

4 stuks

Tomaat

12 blaadje

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Bruin rozijn-walnootbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Noten)

250 g

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3188 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd19.7 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers24.5 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout4.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Grote pan
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

2

Snijd de peen in dunne halve plakken en de tomaat in parten. Scheur het basilicum klein.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen en de tomaat toe en roerbak 4 minuten. Voeg de bouillon toe en kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op middellaag vuur.

4

Bak ondertussen het rozijnen-notenbrood 6 – 8 minuten in de oven. Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur de mozzarella klein.

5

Haal vervolgens de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer (zie tip). Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de mozzarella en het basilicum. Serveer met het rozijnen-notenbrood.