HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWildzwijnburger Met Ovenfrietjes En Rodekool Appelsalade
topBanner
Wildzwijnburger met ovenfrietjes en rodekool-appelsalade

Wildzwijnburger met ovenfrietjes en rodekool-appelsalade

met zelfgemaakte pure chocolademousse als dessert

2 gangen
Lees meer

Pak uit in december met elke week een tweegangendiner op het menu. Te beginnen met de burger van je dromen: vlees van wild zwijn met cranberry chutney, gekaramelliseerde uien en blauwe kaas. De perfecte combinatie van zoet, zout en hartig op een brioche geserveerd met zelfgemaakte friet en frisse salade van rode kool, appel en munt. Houd een beetje ruimte over voor het dessert: een zelfgemaakte, intens pure chocolademousse op een bedje van speculaas. Perfect voor Sinterklaasavond!

Allergenen :Glutenbevattende granenMelkTarweEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Rodekool, gesneden

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Briochebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk, Tarwe, EiKan bevattenEi, Noten, Sesam, Soja)

50 gram

Ontbijtspek

2 stuk(s)

Wildzwijnburger

40 gram

Cranberrychutney

(BevatMosterd)

20 gram

Tuinkers

50 gram

Danablu

(BevatMelk)

60 gram

Snijbiet en veldsla

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Honing

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)9251 kJ
Energie (kcal)2211 kcal
Vetten144.0 g
waarvan verzadigd58.9 g
Koolhydraten157 g
waarvan suikers66.6 g
Vezels14 g
Eiwitten60 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietje van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30-40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Zorg ervoor dat de briochebroodjes later ook nog in de oven passen.

2

Hak de geschaafde rode kool fijn. Pers de citroen uit. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd per persoon 2 dunne plakjes van de appel en snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom per persoon 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el honing met het citroensap, peper en zout.

3

Voeg de rode kool, de appel en de munt toe aan de saladekom. Schep goed om en laat de dressing intrekken. Bewaar apart tot gebruik. Snijd de rode ui in halve ringen. Bak de briochebroodjes 3 - 4 minuten mee met de frieten in de oven.

4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder olie, in 3-5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Voeg de rode ui en de wildzwijnburgers toe. Bak de burgers 4-5 minuten per kant, of totdat ze gaar zijn. Haal de burgers uit de pan en blus de rode ui af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

5

Snijd de briochebroodjes open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de schijfjes appel erover en leg de wildzwijnburgers en rode ui erop. Leg het ontbijtspek op de burger en werk af met de waterkers. Top af met de danablu.

6

Meng de snijbiet en veldsla met de rodekoolsalade. Serveer de burgers met de rodekoolsalade, ovenfrietjes en mayonaise.