Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Wild boar burgers
1 piece
Carrot
150 g
Sweet potato
40 g
Arugula & lamb's lettuce
40 g
Onion chutney
1 pinch
Nutmeg
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ teaspoon
Mustard
¼ piece
Low sodium beef stock cube
Was of schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes. Zet de zoete aardappelen en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant. Haal daarna de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Voeg de uienchutney en per persoon: 100 ml water en 1/4 runderbouilonblokje toe aan dezelfde koekenpan waarin je de burger gebakken hebt. Meng goed door en laat de jus 6 - 8 minuten zacht pruttelen zodat hij indikt. Roer af en toe door.
Tip: Merk je dat je saus nog wat te dun is? Zet het de laatste 2 minuten op hoog vuur zodat de saus wat meer indikt.
Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.
Stamp de zoete aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper, zout en per persoon: 1 mespuntje geraspte nootmuskaat en 1/2 tl mosterd.
Verdeel de puree over de borden. Leg de wildzwijnburger op de puree en giet de jus eroverheen. Serveer de salade ernaast.