Wildzwijn-worstenbroodjes op z'n Vlaams
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijn-worstenbroodjes op z'n Vlaams

Wildzwijn-worstenbroodjes op z'n Vlaams

met een wortelsalade en appelmoes

Het vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse krulpeterselie

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

6.25 gram

Panko paneermeel

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Paarse wortel

½ stuk(s)

Wortel

15 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)801 kcal
Energie (kJ)3351 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers27 g
Vezels7.4 g
Eiwitten25 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Saladekom

Instructies

Worstenbroodje maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer het bladerdeeg in de lengte. Snipper de ui. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng in een grote kom: de wildzwijnburger, de ui, de panko, de helft van de krulpeterselie en 1 tl mosterd per persoon. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door. Vorm 1 worst per persoon die even lang is als de strook bladerdeeg en leg de worst er in het midden op.

Worstenbroodje bakken
2

Vouw het bladerdeeg om de worst heen. Bestrijk het laatste randje met water zodat je het broodje goed dicht kunt plakken. Vouw ook de uiteinden dicht. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Kerf het bladerdeeg kruislings in en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven of totdat het bladerdeeg goudbruin kleurt.

Tip: Zie je dat de broodjes niet gelijkmatig bruin worden? Zet de bakplaat dan halverwege omgedraaid terug in de oven.

Appelmoes maken
3

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de appel, 1 tl honing en 30 ml water per persoon toe aan een steelpan met deksel. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 – 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de appel grof met een vork. Bewaar de appelmoes tot serveren met het deksel op de pan.

Raspen
4

Rasp de wortel en de paarse wortel met een grove rasp.

Salade mengen
5

Maak in een saladekom een dressing van de mayonaise en per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg naar smaak peper en zout toe en meng de geraspte wortel en de overige krulpeterselie door de dressing.

Serveren
6

Serveer de wildzwijn-worstenbroodjes met de wortelsalade en de appelmoes.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.