Nieuw ingrediënt in je box! Samen met Brandt & Levie introduceren we een nieuwe smaak varkensworst met aromatische currykruiden. Deze unieke combinatie geeft een kruidige, lichtzoete en hartige twist aan hun ambachtelijke worst.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Varkensworst met kerriekruiden
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat: Selderij, Mosterd)
100 gram
Sperziebonen
250 gram
Aardappelen
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
15 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
100 ml
Zoutarme kippenbouillon
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Bloem
½ tl
Mosterd
[Plantaardige] melk
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook 12 - 15 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de wortel toe, verlaag het vuur naar middelmatig en dek de pan af. Bak 8 - 10 minuten en draai regelmatig om. Haal de worst uit de pan en houd apart. Voeg de knoflook en ui toe aan de wortel en bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg het kerriepoeder toe en bak 1 minuut verder. Voeg de bloem toe en bak nog 1 minuut. Meng vervolgens met een garde geleidelijk de bouillon erdoor. Wacht tot de bouillon volledig is opgenomen en roer dan de honing en de helft van de mosterd erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Leg de worst terug in de pan en laat 2 - 3 minuten op laag vuur sudderen.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een klontje roomboter, de kaas, de overige mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de aardappelpuree, sperziebonen en worst op borden. Giet de kerriesaus erover en garneer met de gefrituurde uitjes.