Couscousbowl met kalkoen en currymayo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!

Kurkuma is een plant met prachtige bloemen. Het eetbare deel zit onder de grond en noemt men ook wel geelwortel.

Labels:
Familie
Eiwitrijk
Allergenen :
Tarwe
Mosterd
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Lupine, Mosterd)

100 gram

Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden

½ stuk(s)

Rode ui

75 gram

Wortelschijfjes

½ stuk(s)

Mini-komkommer

20 gram

Veldsla

¾ tl

Gemalen kurkuma

20 ml

Currysaus

(Bevat: Mosterd)

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3255 kJ
Energie (kcal)778 kcal
Vetten34.3 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten75.8 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels11.2 g
Eiwitten36.1 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Voeg de wortelschijfjes toe aan een hapjespan met deksel en zet de wortelschijfjes onder een laagje water. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 9 minuten koken.
  • Giet de wortelschijfjes af en leg terug in de pan. Besprenkel met olijfolie en voeg de honing toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.
Couscous maken
2
  • Bereid ondertussen de bouillon.
  • Voeg de couscous toe aan een kom. Voeg de kurkuma en bouillon toe. Roer goed door.
  • Dek de kom af en laat 8 minuten wellen. Roer de couscous los met een vork.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en breng op smaak met peper en zout.
Snijden
3
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en kalkoen 6 - 8 minuten, of tot de kalkoen gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes. Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de currysaus met de mayonaise.
Serveren
4
  • Serveer alles in aparte kommetjes: de veldsla, couscous, kalkoen, komkommer, wortelschijfjes, het amandelschaafsel, de citroenpartjes en de currymayo.
  • Laat iedereen zelf naar smaak een bowl samenstellen.