Skip to main content
Pittige massala met linzen en aubergine
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes

4.0
(144)

Wist je dat garam masala letterlijk "pittig kruidenmengsel" betekent in het Hindoestaans?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

40 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten: Gluten)

90 ml

Kokosmelk

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Garam masala

½ zakje(s)

Gele currykruiden

1 stuk(s)

Tomaat

1.5 tl

Gemalen kurkuma

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Suiker

Voedingswaarden

Energie (kJ)3550 kJ
Energie (kcal)848 kcal
Vetten37.1 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten106.1 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels20.4 g
Eiwitten23.1 g
Zout1.4 g
Potassium310.9 mg
Calcium34.3 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Deksel
Hapjespan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in twee pannen.
  • Kook in de ene pan de linzen, afgedekt, 11 - 13 minuten, of tot ze zacht zijn. ​​Giet af en laat uitstomen.
  • Kook ondertussen de rijst 12 - 15 minuten in de andere pan.
  • Voeg de helft van de kurkuma toe in de laatste minuut van het koken. Giet af, breng op smaak met peper en zout en laat uitstomen.
Aubergine bakken
2
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Breng de aubergine op smaak met peper en zout en bak 8 - 10 minuten, of tot de aubergine gaar is. Schep regelmatig om.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp of snijd de gember fijn.
Curry maken
3
  • Voeg de ui, gember, knoflook en gele currykruiden toe aan de aubergine. Meng goed en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomaat, suiker, garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de overige kurkuma toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en bak 2 minuten.
  • Voeg de linzen en kokosmelk toe. Kook 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de helft van de limoen in partjes. Pers de overige limoen uit boven een kleine kom. Snijd de verse kruiden fijn, maar bewaar apart van elkaar.
  • Meng in een kom de yoghurt met de munt en wat limoensap naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de curry en de yoghurtsaus erbovenop.
  • Garneer met de koriander en de cashewnoten. Serveer de limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders