Tip voor in de voorraadkast. Met bouillonblokjes in huis verfraai je heel makkelijk en snel de smaak van elke maaltijd. Goed nieuws, want Knorr heeft het assortiment flink uitgebreid. Wist je dat ze ook een vetarme Finesse-lijn, Low Salt- en zelfs Zero Salt-bouillonblokjes hebben? Voeg zelf eens een Knorr Finesse vetarm visbouillonblokje aan jouw maaltijd toe!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
¼ piece
Red chili pepper
½ piece
Courgette
â…“ sachet(s)
Curry powder
(Contains Celery, Mustard)
½ teaspoon
Smoked paprika
100 g
Passata
75 g
Cooking cream
(Contains Milk)
90 g
Wholewheat spaghetti
(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)
½ piece
Tomato
2.5 g
Fresh tarragon
80 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
¾ tablespoon
White balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
50 milliliters
Low sodium fish stock
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 15 - 20 minuten in de oven.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en de helft van de rode peper 1 - 2 minuten. Voeg daarna per persoon: 1 tl kerriepoeder en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe en bak de specerijen 1 minuut mee.
Blus de smaakmakers en specerijen af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, de bouillon en de passata. Verlaag het vuur en voeg de kookroom toe. Laat de saus, afgedekt, nog 12 - 14 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Ris de blaadjes van de dragon en snijd fijn. Meng in een kom de tomaat met de helft van de dragon en per persoon: 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de garnalen en de overige rode peper 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de garnalen en de overige dragon toe aan de saus.
Schep de spaghetti in diepe borden en serveer met de saus, garnalen en courgette. Serveer de tomaat met dragon ernaast.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.