
Volkoren noedels met kippendij
met roerbakgroenten en rode peper
Kippendij is een geliefd stukje van de kip. Het vlees is donkerder en iets vetter dan de filet, waardoor het lekker mals en extra vol van smaak is.
Labels:
Familie
•Klimaatbewust
Allergenen :
Tarwe
•Sesamzaad
•Soja
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kippendijreepjes
200 gram
Groentemix: paprika, prei, wortel en kool
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
100 gram
Volkoren noedels
(Bevat Tarwe)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan
•Wok met deksel
Instructies

1
- Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
- Pers de knoflook of snijd fijn.

2
- Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten.
- Voeg de groentemix en de Koreaanse kruiden toe.
- Voeg de sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3
- Breek ondertussen de noedels boven de pan en kook 3 - 4 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
- Voeg de noedels en 1 el kookvocht per persoon toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

4
- Verdeel het gerecht over de borden.