HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVerse Pastasalade Met Basilicumcrème En Feta
topBanner
Verse pastasalade met basilicumcrème en feta

Verse pastasalade met basilicumcrème en feta

Met rucola en cherrytomaten

Lees meer

Vandaag eet je een verse pastasalade waarin alle kleuren van de Italiaanse vlag terugkomen. Pasta is er in allerlei soorten en maten en volgens de Italianen past bij elke pastasoort een bepaalde saus. Zo wordt conchiglie veel gegeten met romige sauzen, waarbij de pastaschelp zich met de saus vult. Deze salade is zowel warm als koud erg lekker.

Labels:CaloriebewustVeggieFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Rode ui

80 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Verse conchiglie

(BevatGluten)

2 bakje(s)

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2795 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Fruitmesje
Pan met deksel
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Scheur de rucola klein. Meng de cherrytomaten, de rode ui en de rucola in een saladekom.

2

Verkruimel de feta en meng het grootste deel van de feta door de salade. Houd wat feta achter voor de garnering.

3

Kook de verse conchiglie, afgedekt, in de pan met deksel in 4 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel kort onder koud water om verdere garing tegen te gaan.

4

Voeg de conchiglie en de basilicumcrème toe aan de salade en meng goed.

5

Breng de salade op smaak met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta.