Verse pastasalade met basilicumcrème en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse pastasalade met basilicumcrème en feta

Verse pastasalade met basilicumcrème en feta

Met rucola en cherrytomaten

Vandaag eet je een verse pastasalade waarin alle kleuren van de Italiaanse vlag terugkomen. Pasta is er in allerlei soorten en maten en volgens de Italianen past bij elke pastasoort een bepaalde saus. Zo wordt conchiglie veel gegeten met romige sauzen, waarbij de pastaschelp zich met de saus vult. Deze salade is zowel warm als koud erg lekker.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Rode ui

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Verse conchiglie

(Bevat Gluten)

1 bakje(s)

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2795 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Fruitmesje
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Salade maken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Scheur de rucola klein. Meng de cherrytomaten, de rode ui en de rucola in een saladekom.

Feta verkruimelen
2

Verkruimel de feta en meng het grootste deel van de feta door de salade. Houd wat feta achter voor de garnering.

Pasta koken
3

Kook de verse conchiglie, afgedekt, in de pan met deksel in 4 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel kort onder koud water om verdere garing tegen te gaan.

Salade mengen
4

Voeg de conchiglie en de basilicumcrème toe aan de salade en meng goed.

Op smaak brengen
5

Breng de salade op smaak met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta.