Skip to main content
Verse conchiglie met broccoli en spek

Verse conchiglie met broccoli en spek

met romige saus van bospaddenstoelenpesto

4.0
(1,1K)

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Broccoli

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Verse conchiglie

(Bevat: Gluten)

25 gram

Spekblokjes

50 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten: Pinda's, Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4081 kJ
Energie (kcal)976 kcal
Vetten61 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers2.7 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

.
1

Breng in twee pannen met deksel water met een snuf zout aan de kook.Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes.Snijd de champignons in kwarten.Pers de knoflook of snijd fijn.

.
2

Kook de broccoli, afgedekt, in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.Kook de verse conchiglie, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

.
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes, champignons en knoflook 6 - 8 minuten.Voeg de verse conchiglie, broccoli, bospaddenstoelenpesto en slagroom toe aan de pan. Roer goed en verhit nog 1-2 minuten.

.
4

Verdeel de pasta over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders