HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPlatbroodpizza's Met Buffelmozzarella
topBanner
Platbroodpizza's met buffelmozzarella

Platbroodpizza's met buffelmozzarella

met coppa di parma als extra

Vlees als extra
Lees meer

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je het droogt?

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Champignons

1 stuk(s)

Gele paprika

100 gram

Coppa di Parma

125 gram

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Passata

2 tl

Paprikapoeder

4 stuk(s)

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde oregano

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3770 kJ
Energie (kcal)901 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels8 g
Eiwitten42 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Snijd de champignons in plakken en de gele paprika in smalle repen. Scheur de buffelmozzarella klein. Snijd of scheur de coppa di Parma in tweeën.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de champignons 3 – 4 minuten.

4

Meng ondertussen de passata met de knoflook en het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de champignons, de paprika en de coppa di parma over de platbroden en bestrooi met de gedroogde oregano en geraspte belegen kaas.

5

Bak de platbroodpizza's op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven. Verdeel, meteen nadat de pizza uit de oven komt, de buffelmozzarella erover en laat even smelten.

6

Verdeel de pizza's over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.