Veggie + protein - Patatas bravas met Turkse pepers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Veggie + protein - Patatas bravas met Turkse pepers

met een geitenkaasomelet

In Spanje eten ze patatas bravas als tapas met allerlei andere kleine gerechtjes ernaast. Vandaag combineer je deze krokante aardappeltjes met gekruide rundermerguezworstjes, pittige tomatensaus, omelet met geitenkaas en geroosterde Turkse groene pepers. De bereiding van deze milde pepers lijkt veel op die van pimentos de padron, een ander bekend tapasgerecht.

Allergenen :
Soja
Mosterd
Selderij
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

1 tl

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Turkse groene peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Passata

2 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(Bevat Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten Gluten, Eieren)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 el

Aïoli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Schaaldieren, Gluten, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Selderij, Vis, Lupine, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5021 kJ
Energie (kcal)1200 kcal
Vetten81 g
waarvan verzadigd22.8 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers3.2 g
Vezels0 g
Eiwitten57 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel
Bakplaat
Bakpapier
Pan
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng in een kom de aardappelen met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Pepers in de oven
2

Leg de Turkse groene pepers op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet de bakplaat met pepers in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.

Saus maken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauspan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een wat dunnere saus.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de merguezworstjes in 8 - 10 minuten op middelmatig vuur rondom bruin.

Omelet maken
5

Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet in ongeveer 5 – 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel. Bak nog langer wanneer je de omelet donkerder wilt.

Serveren
6

Hak de bladpeterselie grof. Verdeel de Turkse zoute pepers, de geitenkaasomelet en de merguezworstjes over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en een flinke lepel aïoli en garneer met de bladpeterselie.