HelloFresh
topBanner
Chili met biefstukpuntjes als extra

Chili met biefstukpuntjes als extra

met rode bonen, zelfgemaakte guacamole en verse koriander

Vlees als extra
Lees meer

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan stop je ze samen in een afgesloten papieren zak.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 g

Basmatirijst

1 zakje

Mexicaanse kruiden

240 g

Biefstukpuntjes

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Rode peper

1 stuks

Paprika

5 g

Verse koriander

1 pak

Tomatenblokjes

1 stuks

Avocado

½ stuks

Limoen

50 g

Zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ blik

Kidneybonen

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3935 kJ
Energie (kcal)941 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels14 g
Eiwitten46 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de paprika in smalle repen en hak de koriander grof. Laat de rode kidneybonen uitlekken.Meng in een kom per persoon: 1/4 zakje Mexicaanse kruiden en 1/2 el olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, 1/4 zakje Mexicaanse kruiden per persoon, de helft van de knoflook en 3/4 van de rode peper 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de paprika toe en bak nog 2 minuten. Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de tomatenblokjes, de rode kidneybonen en de helft van de koriander toe aan de hapjespan. Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten zachtjes koken.

3

Lepel de avocado uit de schil en snijd hem in kleine blokjes. Snijd de limoen in 2 partjes per persoon. Meng in een kom de avocado met de overige knoflook en rode peper. Knijp er per persoon een limoenpartje boven uit. Breng goed op smaak met peper en zout.Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

4

Verdeel de rijst over de borden en schep de chili erover. Leg de biefstukpuntjes erop.Serveer de guacamole en zure room erbij. Garneer met de overige koriander en limoenpartjes.