Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 piece
Vegan fish fingers
(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Gluten)
225 g
Sweet potato
40 g
Ravigote sauce
(Contains Mustard, Egg)
5 g
Fresh dill & chives
20 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
1 piece
Tomato
¼ piece
[Persian] cucumber
5 g
Pumpkin seeds
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
½ piece
Yellow carrot
½ tablespoon
White wine vinegar
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
½ teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Weeg de zoete aardappel af, schil of was de zoete aardappel grondig en snijd in partjes van 1 cm dik. Meng in een kom de zoete-aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Om afwas te besparen kun je de zoete aardappel ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.
Snijd de tomaten in partjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en daarna in plakken. Rasp de wortel. Snijd de verse kruiden fijn.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Meng in een kleine kom de ravigotesaus met de verse kruiden en 1 tl mayonaise per persoon. Meng in een grote saladekom per persoon: 1 el van de net aangemaakte ravigotesaus, 1/2 el wittewijnazijn, 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, peper en zout tot een saladedressing.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Bak de vegan vissticks in 4 - 6 minuten rondom goudbruin.
Meng de groenten en salademix met de dressing in de saladekom. Verdeel de zoete-aardappelwedges over de borden en leg de vegan vissticks ernaast. Leg de salade ernaast en garneer deze met de pompoenpitten. Serveer met de aangemaakte ravigotesaus.