HelloFresh
Vegetarische spaghetti carbonara

Vegetarische spaghetti carbonara

met paddenstoelen en verse krulpeterselie

20 minuten
Lees meer

Bij carbonara denk je vast aan een romige saus met spekjes. Omdat wij gek zijn op variatie hebben we een verrassend vegetarisch recept van deze saus gemaakt. Hij is net zo romig en kazig als je gewend bent van een goede carbonara en doordat je de knoflook bakt met panko, krijgt het een lekker krokante bite.

Labels:Quick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

180 g

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

10 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

350 g

Gemengde paddenstoelen, gesneden

(Kan sporen van allergenen bevatten)

25 g

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

75 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3153 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers5.9 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. • Snijd de krulpeterselie fijn. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot 1 – 2 minuten.

Paddenstoelen bakken
Paddenstoelen bakken
2

• Voeg de paddenstoelen toe aan de sjalot en bak nog 4 – 6 minuten. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut en voeg de panko en wat zout toe. Bak 3 – 5 minuten. • Blus de paddenstoelen af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en haal de pan van het vuur.

Carbonara maken
Carbonara maken
3

• Meng in een kom 1 ei per persoon met 2/3 van de geraspte Italiaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout. • Schep de spaghetti door de paddenstoelen en voeg het eimengsel toe. Meng goed (het ei zal stollen door de hitte van de pasta en paddenstoelen. Blijft het ei te rauw? Verhit het geheel dan nog kort tot het ei stolt). • Voeg de helft van de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en schep goed om.

Serveren
Serveren
4

• Serveer de spaghetti carbonara in diepe borden. • Garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas, de rest van de peterselie en de panko.