HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Spaghetti Carbonara
topBanner
Vegetarische spaghetti carbonara

Vegetarische spaghetti carbonara

met paddenstoelen en verse krulpeterselie

QUICK & EASY
Lees meer

Bij carbonara denk je vast aan een romige saus met spekjes. Omdat wij gek zijn op variatie hebben we een verrassend vegetarisch recept van deze saus gemaakt. Hij is net zo romig en kazig als je gewend bent van een goede carbonara en doordat je de knoflook bakt met panko, krijgt het een lekker krokante bite.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :GlutenTarweMelk (inclusief lactose)Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Eieren)

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

10 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

25 gram

Panko paneermeel

(BevatGluten, Tarwe)

75 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(BevatEieren)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3153 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers5.9 g
Vezels7 g
Eiwitten36 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. • Snijd de krulpeterselie fijn. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot 1 – 2 minuten.

2

• Voeg de paddenstoelen toe aan de sjalot en bak nog 4 – 6 minuten. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut en voeg de panko en wat zout toe. Bak 3 – 5 minuten. • Blus de paddenstoelen af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en haal de pan van het vuur.

3

• Meng in een kom 1 ei per persoon met 2/3 van de geraspte Italiaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout. • Schep de spaghetti door de paddenstoelen en voeg het eimengsel toe. Meng goed (het ei zal stollen door de hitte van de pasta en paddenstoelen. Blijft het ei te rauw? Verhit het geheel dan nog kort tot het ei stolt). • Voeg de helft van de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en schep goed om.

4

• Serveer de spaghetti carbonara in diepe borden. • Garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas, de rest van de peterselie en de panko.