Skip to main content
Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus
Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

met krieltjes en tomatensalade

4.1
(2,7K)
Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Soja
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

50 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

(Bevat: Ei, Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Vleestomaat

2.5 gram

Verse bieslook

20 gram

Mayonaise

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1.5 el

Witte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kcal)849 kcal
Energie (kJ)3552 kJ
Vetten48.5 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten73.9 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels13.9 g
Eiwitten23.9 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Was de krieltjes grondig en halveer ze, snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 10-12 minuten gaar.
Champignonsaus maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en champignons 2 - 4 minuten. 
  • Blus af met 1 el witte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg per persoon 50 ml slagroom, 2 el water en 1/4 paddenstoelenbouillonblokje toe. Breng op smaak met peper. Laat de champignonsaus in 8 - 10 minuten inkoken.
Vegetarische schnitzel bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant.
  • Snijd de tomaten in partjes en snijd de bieslook fijn.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd.
  • Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de tomaat en de helft van de bieslook met de dressing.

Tip: Wist je dat tomaten veel gezondheidsvoordelen hebben? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Hoe rijper ze zijn, hoe meer lycopeen ze bevatten. Lycopeen is een antioxidant. Antiox.. zie ffacts

Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes over de borden, leg de vegetarische schnitzel ernaast en schep er een lepel mayonaise bij.
  • Giet de champignonsaus in een kommetje en serveer ernaast.
  • Serveer met de tomatensalade.
  • Garneer met de rest van de bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders