HelloFresh
topBanner
Vegetarische pho met portobello

Vegetarische pho met portobello

met rijstnoedels, verse kruiden en bosui

Lees meer

Authentieke Vietnamese pho heeft als basis een bouillon met complexe en lange bereiding. Met dit recept kun je gelukkig al binnen een uur van deze kruidige soep genieten.

Labels:BalansVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1

Steranijs

½ tl

Gemalen kaneel

1 stuks

Knoflookteen

4 cm

Verse gember

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 stuks

Rode puntpaprika

180 stuks

Bosui

½ stuks

Rode peper

½ stuks

Limoen

2 stuks

Portobello

1 stuks

Ui

140 g

Brede rijstnoedels

10 g

Munt, koriander en Thaise basilicum

20 g

Pinda's

(BevatPinda's, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 zakje

Vietnamese saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1.5 stuks

Groentebouillonblokje

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2197 kJ
Energie (kcal)525 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels7 g
Eiwitten9 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Soeppan of grote pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 650 ml water per persoon aan de kook. Verhit een soeppan met deksel, zonder olie, op middelmatig vuur. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Voeg de steranijs en 1/4 tl kaneel per persoon toe aan de soeppan en verhit totdat de aroma's vrijkomen.

2

Voeg 1 el zonnebloemolie per persoon, de gember en de helft van de knoflook toe en fruit samen 1 - 2 minuten in de soeppan. Voeg het kokende water, de Vietnamese saus en de helft van de sojasaus toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Verlaag het vuur en kook de bouillon 25 minuten zachtjes.

3

Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Snijd de bosui in fijne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd de rode peper in dunne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Houd de groenten, peper en limoen apart in kommetjes om straks de pho mee te garneren.

4

Snijd de portobello in reepjes. Snipper de ui. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en overige knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de portobello toe en bak deze 7 - 8 minuten, of totdat het sap van de portobello vrijkomt. Blus het geheel af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Dek af en houd op laag vuur nog 4 - 5 minuten warm.

5

Haal de steranijs uit de soeppan. Voeg de rijstnoedels toe en laat ze op laag vuur 4 - 6 minuten meekoken. Snijd intussen de verse kruiden fijn. Voeg als laatst de portobello en ui toe en roer goed door.

6

Schenk de Pho in diepe kommen. Garneer naar smaak met de overige sojasaus, paprika, bosui, rode peper, limoensap, verse kruiden en pinda's.