Voor deze vegetarische moussaka is het lamsgehakt vervangen door rode splitlinzen - een goede bron van eiwit, ijzer én B-vitaminen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅔ zakje(s)
Gedroogde oregano
1 zakje(s)
Gemalen kaneel
⅔ kuipje(s)
Tomatenpuree
50 gram
Rode splitlinzen
⅔ pak(ken)
Heinz Creations Roasted Garlic & Mediterranean Herbs
2 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenLupine, Noten, Ei, Sesam)150 gram
Griekse yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Geraspte oude kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))200 ml
Groentebouillon
2 el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Bruine suiker
2 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in de breedte in halve plakken van 1/2 cm dik. Meng de plakken aubergine met de zonnebloemolie in een kom. Breng ze op smaak met peper en zout. Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten. Voeg de helft van de knoflook en de oregano, tomatenpuree en 1/2 tl kaneel per persoon toe. Roer goed en bak nog 2 minuten mee.
Voeg de rode splitlinzen, de zwarte balsamicoazijn, de Heinz Creations Roasted Garlic & Mediterranean Herbs, de bouillon en de bruine suiker toe. Breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 – 20 minuten zachtjes koken (zie Tip). Roer regelmatig door zodat de linzen niet aanbakken.
Leg ondertussen de plakjes aubergine op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze 10 – 15 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige olijfolie en de overige knoflook tot een knoflookolie. Breng op smaak met peper en zout. Halveer het broodje en besprenkel elke helft met de knoflookolie (zie Tip).
Schep het tomatenmengsel in een ovenschaal en leg de plakken aubergine op het mengsel. Besmeer de aubergine met de Griekse yoghurt en bestrooi met de oude kaas. Bak de moussaka nog 5 – 6 minuten in de oven en leg in de laatste 2 – 3 minuten het knoflookbrood erbij.
Verdeel de moussaka over diepe borden. Serveer met het knoflookbrood.