HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Moussaka Met Knoflookbrood
topBanner
Vegetarische moussaka met knoflookbrood

Vegetarische moussaka met knoflookbrood

met rode splitlinzen en courgette

Lees meer

Voor deze vegetarische moussaka is het lamsgehakt vervangen door rode splitlinzen - een goede bron van eiwit, ijzer én B-vitaminen.

Labels:Veggie
Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 tl

Gedroogde oregano

1 tl

Gemalen kaneel

⅔ kuipje(s)

Tomatenpuree

50 gram

Rode splitlinzen

⅔ pak(ken)

Tomatenblokjes

2 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

(BevatGluten, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenLupine, Noten, Eieren, Sesamzaad)

100 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Bruine suiker

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3756 kJ
Energie (kcal)898 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers32.0 g
Vezels17 g
Eiwitten29 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Hapjespan
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in de breedte in halve plakken van 1/2 cm dik. Meng de plakken aubergine met de zonnebloemolie in een kom. Breng ze op smaak met peper en zout. Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten. Voeg de helft van de knoflook en de oregano, kaneel en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten mee.

3

Voeg de rode splitlinzen, de zwarte balsamicoazijn, de tomatenblokjes, de bouillon en de bruine suiker toe. Breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat 20 – 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door zodat de linzen niet aanbakken.

4

Leg ondertussen de plakjes aubergine op een bakplaat met bakpapier. Rooster ze 10 – 15 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige olijfolie en de overige knoflook tot een knoflookolie. Breng op smaak met peper en zout. Halveer het broodje en besprenkel elke helft met de knoflookolie.

5

Schep het tomatenmengsel in een ovenschaal en leg de plakken aubergine op het mengsel. Besmeer de aubergine met de crème fraîche en bestrooi met de oude kaas. Bak de moussaka nog 5 – 6 minuten in de oven en leg in de laatste 2 – 3 minuten het knoflookbrood erbij.

6

Verdeel de moussaka over diepe borden. Serveer met het knoflookbrood.