Skip to main content
Vegetarische kaasschnitzel met wortel-preipuree
Vegetarische kaasschnitzel met wortel-preipuree

Vegetarische kaasschnitzel met wortel-preipuree

met zelfgemaakte jus

3.9
(84)

De vegetarische kaasschnitzel is zacht vanbinnen en knapperig vanbuiten - de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Rogge
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegetarische kaasschnitzel

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Soja, Mosterd)

200 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Prei

0.08 zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

5 ml

Ketjap manis

(Bevat: Tarwe, Soja)

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)652 kcal
Energie (kJ)2728 kJ
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels13.8 g
Eiwitten17.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen en groenten koken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen.
  • Snijd de wortel in grove stukken.
  • Zet de aardappelen en wortel onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de preiringen de laatste 2 - 3 minuten mee met de aardappelen en wortel. Giet vervolgens af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

 

Vlees bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de vegetarische kaasschnitzel in 2 - 3 minuten per kant bruin.
Jus maken
3
  • Haal de vegetarische kaasschnitzel uit de koekenpan en voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd, 1/2 tl ketjap en 1/8 bouillonblokje toe.
  • Roer alles goed door en blus af met 50 ml water per persoon.
  • Breng de jus aan de kook, zet het vuur laag en laat de jus inkoken.
  • Stamp ondertussen de groenten tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg wat kookvocht toe als je de puree iets smeuïger wilt. Breng op smaak met 1/4 tl Belgische kruidenmix per persoon, peper en zout (zie Tip).

Tip: Proef de puree. Is hij nog niet smaakvol genoeg? Voeg dan nog 1/4 tl Belgische kruidenmix per persoon toe.

Serveren
4
  • Verdeel de puree over de borden.
  • Leg de vegetarische kaasschnitzel erop.
  • Serveer met de jus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders