Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Half kruimige aardappelen
2 stuk(s)
Volkoren puntje
(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)1 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 bakje(s)
Tomatenpuree
2 stuk(s)
Vegan burger
(BevatGlutenbevattende granen)1 stuk(s)
Rode ui
100 gram
Wortel
2 stuk(s)
Tomaat
60 gram
Rucola en veldsla
50 gram
Augurken
3.5 el
Olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
2 tl
Suiker
1 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om. Bak het volkoren puntje de laatste 6 - 8 minuten mee in de oven. (zie TIP)
Snipper de sjalot fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een steelpan op laag vuur en voeg de tomatenpuree en de wittewijnazijn toe. Roer goed door en voeg de knoflook, sjalot en 3 el water per persoon toe. Laat 15 - 20 minuten op laag vuur zachtjes inkoken en roer af toe door. Voeg water toe als de ketchup te droog wordt. Voeg de laatste 5 minuten 1 tl suiker per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. (zie TIP).
Snijd de rode ui in halve ringen. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat in parten. Leg de wortel, tomaat en gemengde sla in een saladekom. (Hou een klein handje gemengde sla apart voor op de hamburger).
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen met een snuf zout in de droge koekenpan. Zodra de uien donkerder beginnen te worden (dit duurt ongeveer 6 – 8 minuten, zie TIP), voeg je de 1/4 el olijfolie per persoon toe. Verlaag het vuur en bak de uienringen in 3 – 4 minuten zacht, roer regelmatig door. Blus vlak voor serveren af met 1 el water per persoon.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 - 4 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. Vergeet het volkoren puntje niet mee te bakken in de oven. Meng vlak voor serveren per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn door de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Snijd het volkoren puntje open, smeer er wat ketchup op en beleg met de overige salade en de burger. Leg de gekarameliseerde ui en de augurken op de hamburger. Leg de hamburgers op de borden en verdeel de ovenfrieten en salade. Serveer met de overige ketchup.