Skip to main content
Vega chili met bulgur met kruidige specerijen
Vega chili met bulgur met kruidige specerijen

Vega chili met bulgur met kruidige specerijen

3.7
(89)

Eet je altijd vegetarisch of zo af en toe? Ook met een vegetarisch voedingspatroon kun je genieten van een chili. Leuk en weer eens wat anders! Chili con carne, een Mexicaanse klassieker die je vast wel kent. Maar je kunt hem ook vegetarisch maken - weer eens wat anders!

Labels:
Caloriebewust
Unieke ingrediënten
Veggie
Allergenen:
Gluten
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

60 gram

Volkoren bulgur

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja)

2 stuk(s)

Bleekselderij

(Bevat: Selderij)

200 gram

Snijbonen

½ blik(ken)

Kidneybonen

1 tl

Gemalen komijnzaad

1 tl

Paprikapoeder

½ blik(ken)

Tomatenpuree

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2151 kJ
Energie (kcal)514 kcal
Vetten10 g
waarvan verzadigd1.7 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels27 g
Eiwitten22 g
Zout2.5 g

Instructies

Bereiden en snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Bulgur koken
2

Voeg de bulgur toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 12- 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.

Groente snijden
3

Snijd ondertussen de bleekselderij en snijbonen in reepjes van 1 cm. Houd wat bleekselderij achter ter garnering. Laat de kidneybonen uitlekken en mix de bonen kort met een staafmixer tot een grove puree en bewaar apart.

Bereid de chili
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook, de rode peper, het komijnpoeder en paprikapoeder 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bleekselderij, snijbonen en 200 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en stoof, afgedekt, 10 – 12 minuten op middellaag vuur.

Aan chili toevoegen
5

Voeg de kidneybonenpuree, tomatenpuree en sambal toe en breng al roerend tegen de kook aan. Voeg eventueel extra water toe om de chili te verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden, serveer met de chili en garneer met de achtergehouden bleekselderij.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders