Skip to main content
Worst van Brandt & Levie met geroosterde aardappelen
Worst van Brandt & Levie met geroosterde aardappelen

Worst van Brandt & Levie met geroosterde aardappelen

met salie, appel, wortel en zelfgemaakte uienjus

Gele wortels zijn een oude wortelvariëteit. In tegenstelling tot oranje wortels, die later werden gekweekt, bieden gele wortels een mildere zoetheid.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eenpansgerecht
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Wortel

⅓ stuk(s)

Gele wortel

200 gram

Aardappelen

5 gram

Verse salie

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Uienchutney

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

25 ml

Zoutarme kippenbouillon

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2855 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten35.4 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten70.9 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels11.3 g
Eiwitten21.1 g
Zout1.3 g
Potassium1157 mg
Calcium56 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in grove halve ringen. Verwijder het klokhuis en van de appel en snijd de appel in partjes.
  • Snijd de wortel in staafjes van 5 cm lang en ongeveer 1 cm dik.
  • Was de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Hak de salie grof.
Groenten voorbereiden
2
  • Voeg de aardappelen, wortel, ui en appel toe aan een kom (zie Tip).
  • Besprenkel met een klein scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de wortel, ui, aardappelen en appel ook meteen op de bakplaat met bakpapier mengen.

Groenten roosteren
3
  • Verdeel de wortel, ui, aardappelen en appel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten.
  • Voeg de salie toe en schep goed om. Bak nog 10 - 15 minuten, of tot alles goudbruin kleurt.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
Serveren
4
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek de pan af. Bak, afgedekt, 8 - 10 minuten verder op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
  • Voeg de uienchutney en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 1 minuut pruttelen.
  • Serveer de geroosterde groenten met de worst. Giet de jus erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders