Varkensoester met zelfgemaakte jus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensoester met zelfgemaakte jus

Varkensoester met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree

Wortels zijn rijk aan vitamine A. Dit geeft je ogen en afweersysteem een extra boost!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Varkensoester

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

75 gram

Peultjes

150 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Gesneden rode ui

Zelf toevoegen

125 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Mosterd

2 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2565 kJ
Energie (kcal)613 kcal
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels12.8 g
Eiwitten71.9 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal
Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de varkensoester uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip).
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bereid de bouillon.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de groenten.
  • Pers de knoflookf of snijd fijn. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.

Tip: Voor het beste resultaat haal je het vlees 30 tot 60 minuten voor het koken uit de koelkast. Hierdoor is het vlees op kamertemperatuur wanneer je het gaat bakken.

Varkensoester bakken
2
  • Kook de aardappelen samen met de wortelschijfjes 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Breng het vlees op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de varkensoester toe en bak 3 - 4 minuten, of tot het gelijkmatig bruin is.
  • Voeg vervolgens de helft van de ui en knoflook toe aan de gekookte groenten.
Jus maken
3
  • Leg de varkensoester in een ovenschaal. Bak de varkensoester
    6 - 8 minuten in de oven. Haal uit de oven en snijd in plakjes.
  • Zet het vuur onder de koekenpan hoger en blus af met de bouillon en de  zwarte balsamicoazijn. Roer de mosterd erdoorheen en breng op smaak met peper.
  • Laat 4 - 6 minuten koken, of tot het tot de helft van de jus is ingekookt. 
  • Roer vlak voor serveren 1 el roomboter per persoon door de jus
Serveren
4
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de peultjes
    4 - 6 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
  • Stamp de wortel en aardappelen tot een gladde puree. Voeg indien nodig een scheutje van het achtergehouden kookvocht toe en breng op smaak met peper.
  • Serveer de puree op borden en leg de varkensoester en peultjes erbovenop. Serveer met de jus.