HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarkensoester Met Zelfgemaakte Jus
topBanner
Varkensoester met zelfgemaakte jus

Varkensoester met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree

Lees meer

De varkensoester is een stuk vlees uit de bil van het varken. Het vlees is vrij mager en heerlijk mals. Zeer geschikt dus voor een gebalanceerde maaltijd!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustFamilieExtra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

300 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Wortel

240 gram

Varkensoester

150 gram

Peultjes

Zelf toevoegen

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 ml

Runderbouillon

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2001 kJ
Energie (kcal)478 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels13 g
Eiwitten8 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Garde
Steelpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de varkensoester uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes van 2 cm.

2

Kook de wortels, afgedekt, 20 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en breng op smaak met peper en zout. Zorg dat de wortels en aardappelen ruim onder water staan. Giet af zodra beide gaar zijn, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 – 4 minuten. Wrijf de varkensoester in met peper en zout. Haal de helft van de sjalot en knoflook uit de koekenpan en bewaar apart. Voeg de varkensoester toe aan de koekenpan en bak in 3 – 4 minuten rondom bruin. Haal de varkensoester daarna uit de pan, leg in een ovenschaal en bak 7 – 9 minuten in de oven. Haal vervolgens uit de oven en snijd in plakken.

4

Zet het vuur van de koekenpan hoog en blus de achtergebleven sjalot en knoflook af met de bouillon en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng de jus op smaak met peper en 1/2 tl mosterd per persoon. Laat in 4 – 6 minuten tot de helft inkoken. Voeg vlak voor serveren nog 1 el koude roomboter per persoon toe. Roer goed door met een garde.

5

Breng in een steelpan ruim water aan de kook voor de peultjes en kook de peultjes in 4 – 6 minuten gaar. Giet af en spoel af onder koud water. Voeg de overige sjalot en knoflook toe aan de pan met wortels en aardappelen. Stamp tot een fijne puree met een aardappelstamper. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de wortelpuree over de borden en leg de varkensoester ernaast. Schep de peultjes erop en serveer met de vleesjus.