Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met sperziebonen en geroosterde aardappeltjes

Balsamicoazijn wordt, anders dan veel andere azijnen, niet van wijn gemaakt. Het wordt gemaakt van druivenmost - dit geeft het een zoete smaak.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

¼ takje(s)

Verse rozemarijn

200 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Varkenshaas

30 gram

Aardbeiensaus

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)872 kcal
Energie (kJ)3650 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers17 g
Vezels13.6 g
Eiwitten37 g
Zout0 g

Benodigdheden

•Bakplaat met bakpapier
•Pan met deksel
•Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en meng met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl gehakte rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven.

Sperziebonen koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snipper de sjalot. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Varkenshaas bakken
3

Wrijf ondertussen de varkenshaas in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot je hem serveert. Laat het bakvocht in de pan.

Saus maken
4

Verhit de koekenpan met het bakvocht op middelmatig vuur en fruit hierin de helft van de sjalot en de overige rozemarijn 3 – 5 minuten. Voeg de aardbeienjam, de zwarte balsamicoazijn en 2 el water per persoon toe. Roer goed en laat 2 minuten zachtjes inkoken. Zet het vuur uit en roer vlak voor het serveren de roomboter door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Sperziebonen bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en fruit de overige sjalot 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de aardappelen, sperziebonen en varkenshaas over de borden. Schenk de saus over de varkenshaas.