Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door sjalot.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
3 stuk(s)
Portobello
2 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
200 gram
Kipfilethaasjes
⅔ stuk(s)
Komkommer
2 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)400 gram
Verse udonnoedels
(BevatGlutenbevattende granen)10 gram
Cashewstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)1 el
Zonnebloemolie
100 ml
Kippenbouillon
1 el
Ketjap
naar smaak
Peper en zout
Bereid de kippenbouillon. Snijd de portobello's in plakken. Snijd de sjalot in ringen. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sjalot en de portobello toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.
Voeg de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten. Kook het geheel nog 4 - 5 minuten, zonder deksel, op laag vuur. Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden. Garneer met de cashewstukjes.