Skip to main content
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons, komkommer en cashewtopping

4.2
(6,9K)

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Soja
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

2.5 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

100 gram

Kipfilethaasjes

¼ stuk(s)

Komkommer

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Gluten, Soja)

75 gram

Gedroogde udonnoedels

(Bevat: Gluten)

5 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

50 ml

Kippenbouillon

½ el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2549 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten11 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers23 g
Vezels5 g
Eiwitten40 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels. Bereid de kippenbouillon. Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen. Snijd het wit van de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. Snijd het groene gedeelte in dunne ringetjes en bewaar apart. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken en snijden
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het witte deel van de bosui en de champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan. Kook de udonnoedels 4 - 5 minuten. Giet daarna af en bewaar apart. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

Mengen
3

Voeg de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten. Kook het geheel nog 4 - 5 minuten, zonder deksel, op laag vuur. Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden. Garneer met de cashewstukjes en het groene deel van de bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders