Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons, komkommer en cashewtopping

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? (Het juiste antwoord is: omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.)

Labels:
Caloriebewust
Familie
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Gluten
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

¼ bosje(s)

Bosui

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Kipfilethaasjes

¼ stuk(s)

Komkommer

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

5 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)472 kcal
Energie (kJ)1975 kJ
Vetten8 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten85.4 g
waarvan suikers22.1 g
Vezels4.7 g
Eiwitten13.7 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de kippenbouillon.
  • Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.
  • Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn.
  • Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Kipfilethaasjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.
Mengen
3
  • Voeg de bouillon, de Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten (zie Tip).
  • Kook het geheel nog 4 - 5 minuten, zonder deksel, op laag vuur.
  • Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Spoel de noedels dan voor gebruik goed af in een vergiet en/of laat de ketjap achterwege. Die kun je altijd na het serveren nog naar smaak toevoegen.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden.
  • Garneer met de cashewstukjes.