HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsian Style Bolognese
topBanner
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels

Lees meer

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:Inspiratie
Allergenen :SojaGlutenTarweSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Portobello

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1.65 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

2.64 stuk(s)

Bosui

200 gram

Boerengehakt

(Kan bevattenMosterd, Selderij, Soja, Gluten, Tarwe, Eieren)

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Tomaat

35 gram

Tomatenpuree

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

200 gram

Gedroogde udonnoedels

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)827 kcal
Energie (kJ)3459 kJ
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels4.71 g
Eiwitten34 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Halveer de portobello en snijd in smalle repen. Halveer de rode puntpaprika en snijd in dunne halve ringen. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bosui in dunne ringen, bewaar het groene gedeelte apart van het witte.

Tip: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het boerengehakt en de ui in 3 - 4 minuten. Voeg de gember, knoflook, wit van de bosui toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de portobello en puntpaprika toe en roerbak 3 - 4 minuten.

3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

4

Voeg de tomatenpuree, de rode peper en blokjes tomaat toe. Bak 1 - 2 minuten, of totdat de tomatenpuree donkerder kleurt. Blus af met 1/2 el witte wijnazijn per persoon en 100 ml water per persoon. Voeg de sojasaus en de zoete Aziatische saus toe. Dek af en laat 6 - 8 minuten inkoken. Haal de deksel van de hapjespan en laat nog 5 minuten inkoken, of totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

5

Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water en kook, afgedekt, in 3 - 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg wanneer de noedels afkoelen.

6

Meng de noedels in de hapjespan met de saus, breng op smaak met peper en verdeel over de diepe borden. Garneer met het groene deel van de bosui en de sesamzaadjes.