HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTurkse Kisir Bulgurbowl Met Tomaat
topBanner
Turkse kisir bulgurbowl met tomaat

Turkse kisir bulgurbowl met tomaat

met labne, pitabrood en botersla

Lees meer

Turkse kisir is een frisse salade op basis van bulgur met verse kruiden en frisse tomaten. Wij serveren dit gerecht met een romige labne en knapperige pitabroodjes.

Labels:VeggieLekker snelNieuw
Allergenen :TarweGlutenEierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Bulgur

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenSoja)

4 stuk(s)

Tomaat

½ pot(s)

Tomatenpuree

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevattenSelderij)

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Citroen

120 gram

Labne

(BevatEieren, Melk (inclusief lactose))

1.98 stuk(s)

Pitabroodje

(BevatTarwe, Gluten)

½ head

Botersla

2 stuk(s)

Bosui

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)695 kcal
Energie (kJ)2908 kJ
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels16.2 g
Eiwitten22 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Grote kom
Serveerschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon, zet het vuur uit en laat de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten wellen. Roer daarna los met een vork. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de verse kruiden fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillon en vul aan met dezelfde hoeveelheid kokend water.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui, de Midden-Oosterse kruiden en de tomaten toe en bak 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 - 2 minuten mee. Hak de sla grof.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan nog 1 tl sambal per persoon toe.

3

Bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin in de oven, of toast de pita's in een broodrooster. Meng in een grote kom de bulgur met de tomatensaus en de helft van de verse kruiden. Snijd de citroen in partjes en pers 1/4 citroen per persoon uit boven de grote kom. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de bulgur. De overige bulgur kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

4

Leg de sla op een bord. Leg de bulgursalade erbovenop. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de overige verse kruiden en citroenpartjes. Serveer met de pitabroodjes en de labne.