Turkse kisir is een frisse salade op basis van bulgur met verse kruiden en frisse tomaten. Wij serveren dit gerecht met een romige labne en knapperige pitabroodjes.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Bulgur
(BevatTarwe, GlutenKan bevattenSoja)4 stuk(s)
Tomaat
½ pot(s)
Tomatenpuree
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
(Kan bevattenSelderij)1 zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ stuk(s)
Citroen
120 gram
Labne
(BevatEieren, Melk (inclusief lactose))1.98 stuk(s)
Pitabroodje
(BevatTarwe, Gluten)½ head
Botersla
2 stuk(s)
Bosui
250 ml
Groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon, zet het vuur uit en laat de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten wellen. Roer daarna los met een vork. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de verse kruiden fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillon en vul aan met dezelfde hoeveelheid kokend water.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de bosui, de Midden-Oosterse kruiden en de tomaten toe en bak 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 - 2 minuten mee. Hak de sla grof.
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan nog 1 tl sambal per persoon toe.
Bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin in de oven, of toast de pita's in een broodrooster. Meng in een grote kom de bulgur met de tomatensaus en de helft van de verse kruiden. Snijd de citroen in partjes en pers 1/4 citroen per persoon uit boven de grote kom. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar in de koelkast tot serveren.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de bulgur. De overige bulgur kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Leg de sla op een bord. Leg de bulgursalade erbovenop. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de overige verse kruiden en citroenpartjes. Serveer met de pitabroodjes en de labne.