Tuna melts met zure room en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tuna melts met zure room en mais

Tuna melts met zure room en mais

met zelfgemaakte tonijntopping en een frisse salade

De tuna melt is een Amerikaanse uitvinding die wat weg heeft van onze tosti - met tonijn, mais en gesmolten cheddar het perfecte comfortfood!

Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

50 gram

Mais

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2297 kJ
Energie (kcal)549 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers12 g
Vezels5 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de mais uitlekken en weeg af. Laat ook de tonijn uitlekken.Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.

Broodje beleggen
2

Meng in een kom de tonijn met de mais, zure room, helft van de tomaat en helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.Halveer de ciabatta's en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Beleg met de tonijnsalade en verdeel de geraspte cheddar erover. Bak de tuna melts 6 - 8 minuten in de oven.

Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout.Meng de rest van de rode ui en tomaat met de dressing.Meng vlak voor het serveren de mesclun met de dressing.

Serveren
4

Verdeel de tuna melts over de borden.Serveer met de salade.