Tuna melts met tomaat en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tuna melts met tomaat en mais

Tuna melts met tomaat en mais

met zelfgemaakte tonijntopping en frisse salade

Speciaal ingrediënt in je box! Deze tonijn van Fish Tales is duurzaam gevangen. Met alleen een hengel en lijn; één voor één, vis voor vis, bijzonder toch?

Labels:
Familie
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

30 gram

Veldsla

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3426 kJ
Energie (kcal)819 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels9.8 g
Eiwitten30.2 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Laat de mais uitlekken en weeg af. Laat ook de tonijn uitlekken.
  • Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.
  • Hak de verse kruiden fijn.
Broodjes beleggen
2
  • Meng in een kom de tonijn met de mais, mayonaise, de helft van de tomaat, de helft van de rode ui en de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de broodjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Beleg met de tonijnsalade.
  • Verdeel de geraspte kaas over de tuna melts en bak 6 - 8 minuten in de oven.

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium. Een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de overige rode ui en overige tomaat met de dressing.
  • Meng vlak voor het serveren de sla met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de tuna melts over de borden. Garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer met de salade.