De tuna melt is een Amerikaanse specialiteit die wat weg heeft van onze tosti - met tonijn, mais en gesmolten kaas, het perfecte comfortfood!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
50 gram
Mais in blik
½ blik(ken)
Tonijn in water
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
25 gram
Geraspte belegen kaas
20 gram
Slamix van veldsla, rucola en frisée
5 gram
Verse bieslook, dille en bladpeterselie
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de mais uitlekken en weeg af. Laat ook de tonijn uitlekken. Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes. Hak de verse kruiden fijn.
Meng in een kom de tonijn met de mais, mayonaise, de helft van de tomaat, de helft van de rode ui en de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de broodjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Beleg met de tonijnsalade. Verdeel de geraspte kaas over de tuna melts en bak 6 - 8 minuten in de oven.
Tip: Mais levert een goede portie magnesium. Een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de rode ui en tomaat met de dressing. Meng vlak voor serveren de sla met de dressing.
Verdeel de tuna melts over de borden. Garneer met de overige verse kruiden. Serveer met de salade.