Traybake met kipfilet piri-piri en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Traybake met kipfilet piri-piri en krieltjes

Traybake met kipfilet piri-piri en krieltjes

met gekleurde paprika en een salade met witte kaas

Ontdek het gemak van een traybake - meng alle ingrediënten op één bakplaat en de oven doet de rest. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼

Tomatenpuree

0.24 tl

Piri-pirikruiden

2 stuk(s)

Kipfilet

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Radicchio en romaine

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)580 kcal
Energie (kJ)2425 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers16 g
Vezels10.3 g
Eiwitten35 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng de krieltjes in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 11/2 tl gedroogde tijm. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en laat genoeg ruimte over voor de kippendij en de paprika. Gebruik eventueel 2 bakplaten als je voor meer dan 3 personen kookt. Bak eerst alleen de krieltjes 20 minuten in de oven.

Tip: Om afwas te besparen, kun je de krieltjes ook direct op de bakplaat mengen met de olie en kruiden.

Kipfilet marineren
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met per persoon: 1/4 kuipje tomatenpuree, 1 tl honing en 1/4 tl piri-pirikruiden. Breng op smaak met peper en zout. Meng de kipfilet door de piripiri-marinade en laat de smaken in de kip trekken.

Tip: Pas op: piri-piri is pittig! Voeg naar wens meer of minder piri-pirikruiden toe. Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

Paprika toevoegen
3

Snijd de rode puntpaprika en gele paprika in reepjes. Schep de krieltjes om na 20 minuten. Voeg beide paprika's toe aan de bakplaat.

Tip: Wist je dat deze maaltijd door de paprika's, cherrytomaten en krieltjes meer dan 200% van de ADH vitamine C bevat?

Kip toevoegen
4

Leg de gemarineerde kipfilet naast de krieltjes en de paprika's op de bakplaat. Bak deze 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.

Salade aanmaken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de slamix en de tomatenblokjes door de dressing en verkruimel de witte kaas erboven.

Serveren
6

Verdeel de geroosterde kipfilet, krieltjes en paprika over de borden. Serveer met de gemengde salade.