HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTostada Met Gekruid Kipgehakt En Cheddar
topBanner
Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met frisse salade van mais en tomaat

Lees meer

Door deze tostada's waan je je even in Latijns-Amerika! De tostada is een geroosterde of gefrituurde tortilla en vormt de basis van je gerecht.

Labels:PopulairFamilieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Tomaat

140 gram

Maïs in blik

⅔ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

200 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

200 gram

Passata

6 stuk(s)

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

75 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Limoen

60 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3240 kJ
Energie (kcal)774 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels6 g
Eiwitten39 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat in blokjes. Giet de mais af.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de passata, de helft van de mais en de helft van de gesneden tomaat toe en laat 4 - 5 minuten pruttelen. Verspreid ondertussen de tortilla's op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven.

3

Verspreid de tomatensaus met kipgehakt over de gebakken tortilla's en bestrooi met de cheddar. Bak nog 4 - 5 minuten in de oven zodat de kaas smelt. Snijd ondertussen de limoen in partjes.

4

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper en zout. Meng de veldsla en de overige mais en tomaat door de dressing. Serveer de tostada's met de overige limoenpartjes en de salade.