Wat een feestmaaltijd! Vandaag maak jij een hartige taart van tortilla's. Je kunt de tomatensalsa als topping gebruiken en eventueel een toefje zure room toevoegen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Kipgehakt met Mexicaanse kruiden
⅓ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
2 stuk(s)
Witte tortilla
(Bevat Tarwe)
15 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Limoen
2.5 gram
Verse bladpeterselie
150 gram
Mexicaanse groentemix
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de Mexicaanse groentemix en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak nog 2 minuten.
Meng de tomatenblokjes door het gehakt en de groenten en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de helft van de bladpeterselie met de geraspte kaas.
Leg een tortilla op een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Beleg de tortilla met 1/3 van de kaas en een schep tomatensaus. Leg op de tomatensaus weer een tortilla. Herhaal dit door weer een schep tomatensaus op de volgende tortilla te leggen en eindig met een tortilla. Bestrooi de bovenste laag met de overgebleven kaas. Bak de tortillataart 10 - 12 minuten in de oven, of tot de cheddar goudbruin is gekleurd.
Tip: Kook je voor meer dan 3 personen? Maak dan twee of meerdere tortillataarten.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen. Snijd de limoen in partjes. Meng in de kleine kom de tomaat, de overgebleven bladpeterselie en per persoon: 1/2 tl limoenrasp en het sap van 1 limoenpartje. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd met een scherp mes de tortillataart in 2 punten per persoon. Verdeel de tortillataart over de borden en serveer met de tomatensalsa.