Tortillataart met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortillataart met kipgehakt

Tortillataart met kipgehakt

met Mexicaanse groentemix en frisse tomatensalsa

Wat een feestmaaltijd! Vandaag maak jij een hartige taart van tortilla's. Je kunt de tomatensalsa als topping gebruiken en eventueel een toefje zure room toevoegen.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

150 gram

Mexicaanse groentemix

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)707 kcal
Energie (kJ)2957 kJ
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten71.3 g
waarvan suikers19.1 g
Vezels14.5 g
Eiwitten36.9 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kleine kom
Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. 

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg de Mexicaanse groentemix en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak nog 2 minuten.

Koken
3

Meng de tomatenblokjes door het gehakt en de groenten en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de helft van de bladpeterselie met de geraspte kaas.

Tortillataart maken
4

Leg een tortilla op een bakplaat met bakpapier (zie Tip). Beleg de tortilla met 1/3 van de kaas en een schep tomatensaus. Leg op de tomatensaus weer een tortilla. Herhaal dit door weer een schep tomatensaus op de volgende tortilla te leggen en eindig met een tortilla. Bestrooi de bovenste laag met de overgebleven kaas. Bak de tortillataart 10 - 12 minuten in de oven, of tot de cheddar goudbruin is gekleurd.

Tip: Kook je voor meer dan 3 personen? Maak dan twee of meerdere tortillataarten.

Salsa maken
5

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen. Snijd de limoen in partjes. Meng in de kleine kom de tomaat, de overgebleven bladpeterselie en per persoon: 1/2 tl limoenrasp en het sap van 1 limoenpartje. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd met een scherp mes de tortillataart in 2 punten per persoon. Verdeel de tortillataart over de borden en serveer met de tomatensalsa.