HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTortilla's Met Gebakken Kikkererwten En Feta
topBanner
Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met tomaat-komkommersalade en zoete labne-mangosaus

Balans
Lees meer

.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiSulfietMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak(ken)

Kikkererwten

2 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Komkommer

200 gram

Gekleurde cherrytomaten

6 stuk(s)

Bruine mini tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

80 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)

40 gram

Mangochutney

(BevatMosterdKan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2736 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels16 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Sieve
Koekenpan
Grote kom
Aluminiumfolie
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.Meng in een kom de kikkererwten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden.Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de komkommer en tomaten in een grote kom.Verpak ondertussen de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

3

Verkruimel de feta.Snijd de bladpeterselie grof.Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney.Meng de kikkererwten met de cherrytomaten en de komkommer.

4

Doe de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes.Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tortilla's.Garneer naar smaak met de toppings.