Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën

Evenwichtige tortilla's - caramba, ze bestaan! Ontdek deze balansversie, bereid met verse ingrediënten vol voordelen. Neem bijvoorbeeld de bonen en kikkererwten: rijk aan eiwitten, vezels, vitamine B, ijzer, magnesium... En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe ze je energieniveau stabiel houden - het zijn namelijk langzame koolhydraten.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Kikkererwten

1 tl

Paprikapoeder

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

2 stuk(s)

Bruine tortilla

(Bevat Gluten)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2533 kJ
Energie (kcal)606 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels15 g
Eiwitten21 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Keukenpapier
Zeef
Grote kom
Aluminiumfolie
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Meng in een kom de kikkererwten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.

.
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10-12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de komkommer en tomaten in een grote kom.Verpak ondertussen de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

.
3

Verkruimel de feta. Snijd de bladpeterselie grof. Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney. Meng de kikkererwten met de cherrytomaten en de komkommer.

.
4

Doe de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes. Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tortilla's. Garneer naar smaak met de toppings.