Evenwichtige tortilla's - caramba, ze bestaan! Ontdek deze balansversie, bereid met verse ingrediënten vol voordelen. Neem bijvoorbeeld de bonen en kikkererwten: rijk aan eiwitten, vezels, vitamine B, ijzer, magnesium... En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe ze je energieniveau stabiel houden - het zijn namelijk langzame koolhydraten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 pak(ken)
Kikkererwten
2 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Komkommer
200 gram
Gekleurde cherrytomaten
4 stuk(s)
Bruine tortilla
(BevatGluten)50 gram
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Labne
(BevatMelk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)40 gram
Mangochutney
(BevatMosterdKan bevattenNoten, Pinda's)1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Meng in een kom de kikkererwten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10-12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de komkommer en tomaten in een grote kom.Verpak ondertussen de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Verkruimel de feta. Snijd de bladpeterselie grof. Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney. Meng de kikkererwten met de cherrytomaten en de komkommer.
Doe de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes. Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tortilla's. Garneer naar smaak met de toppings.