topBanner
Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Balansrecept: extra veel groente, laag in calorieën

Balans
Lees meer

Evenwichtige tortilla's - caramba, ze bestaan! Ontdek deze balansversie, bereid met verse ingrediënten vol voordelen. Neem bijvoorbeeld de bonen en kikkererwten: rijk aan eiwitten, vezels, vitamine B, ijzer, magnesium... En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe ze je energieniveau stabiel houden - het zijn namelijk langzame koolhydraten.

Labels:VeggieCaloriebewustLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak(ken)

Kikkererwten

2 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Komkommer

200 gram

Gekleurde cherrytomaten

4 stuk(s)

Bruine tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

50 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Mangochutney

(BevatMosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2533 kJ
Energie (kcal)606 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels15 g
Eiwitten21 g
Zout2.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Zeef
Grote kom
Aluminiumfolie
Koekenpan
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Meng in een kom de kikkererwten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10-12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de komkommer en tomaten in een grote kom.Verpak ondertussen de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

3

Verkruimel de feta. Snijd de bladpeterselie grof. Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney. Meng de kikkererwten met de cherrytomaten en de komkommer.

4

Doe de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes. Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tortilla's. Garneer naar smaak met de toppings.