Tonijnsteak met citroen-kruidensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tonijnsteak met citroen-kruidensaus

Tonijnsteak met citroen-kruidensaus

met frisse salade en krieltjes

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Allergenen :
Vis
Tarwe
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

5 gram

Verse dille & bieslook

¼ stuk(s)

Citroen

30 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

120 stuk(s)

Tonijnsteak

(Bevat Vis)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Grove mosterd

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3703 kJ
Energie (kcal)885 kcal
Vetten52.2 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten63.5 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels11.9 g
Eiwitten37.2 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

1
Voorbereiden
2
  • Haal de tonijnsteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). 
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten krokant. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de tonijnsteak al een halfuur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep de tonijn droog met keukenpapier.

3
Snijden
4
  • Kook de gebroken sperziebonen 6 - 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en spoel onder koud water.
  • Halveer ondertussen de rode cherrytomaten en meng in een saladekom met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes.
  • Voeg in een kom de helft van de verse kruiden toe en per persoon: 2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl grove mosterd en 1 tl honing. Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de kom. Meng goed en breng de kruidendressing op smaak met peper en zout.

 

Bakken
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tonijn 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Houd warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de pan van de tonijnsteak opnieuw zonder extra bakvet toe te voegen op hoog vuur en voeg de knoflook, sperziebonen en panko toe. Bak 3 - 4 minuten al roerend, of tot de panko goudbruin kleurt.
  • Zet het vuur uit en voeg de overige verse kruiden toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Tonijn behoudt zijn smaak en malsheid als deze rosé is vanbinnen. Bak de tonijn eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je tonijnsteak het liefst eet.

Serveren
6
  • Meng de salademix toe in de saladekom met de cherrytomaten.
  • Verdeel de krieltjes over de borden.
  • Leg de tonijnsteak en de sperziebonen met panko naast de krieltjes. Besprenkel met de kruidendressing en de citroenrasp naar smaak.
  • Serveer met de salade.