Tonijnsteak met citroen-kruidensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tonijnsteak met citroen-kruidensaus

Tonijnsteak met citroen-kruidensaus

met panko-sperziebonen en cherrytomatensalade

Nieuw ingrediënt in je box! Deze MSC tonijnsteak is een uitstekende bron van eiwitten en omega-3-vetzuren. Een voedzaam en duurzaam gevangen stukje vis dus.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Vis
Tarwe
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

5 gram

Verse dille & bieslook

¼ stuk(s)

Citroen

30 gram

Slamix met erwtenscheuten

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

50 gram

Gebroken sperziebonen

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Tonijnsteak

(Bevat Vis)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Grove mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3703 kJ
Energie (kcal)885 kcal
Vetten52.2 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten63.5 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels11.9 g
Eiwitten37.2 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de tonijnsteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Kook de sperziebonen 6 - 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet daarna af en spoel onder koud water. Was ondertussen de krieltjes en snijd doormidden. 

Tip: Voor het beste resultaat haal je de tonijnsteak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep de tonijn droog met keukenpapier.

Krieltjes bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 15 minuten. Haal het deksel van de pan en bak nog 5 minuten, of tot de krieltjes gaar zijn. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes.

Dressing maken
3

Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Meng in een saladekom de cherrytomaten met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Meng in een kom de helft van de verse kruiden met de extra vierge olijfolie, de mosterd, de honing, het sap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout.

Tonijn bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tonijn 2 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Houd warm onder aluminiumfolie.

Tip: Tonijn behoudt zijn smaak en malsheid als deze rosé is vanbinnen. Bak de tonijn eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je tonijnsteak het liefst eet.

Panko-sperziebonen bereiden
5

Verhit dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de knoflook, sperziebonen en panko al roerend 3 - 4 minuten, of tot de panko goudbruin kleurt. Zet het vuur uit en roer de overige verse kruiden erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de sla toe aan de saladekom en meng met de cherrytomaten. Verdeel de tonijnsteak over de borden. Besprenkel met de kruidendressing en bestrooi met citroenrasp naar smaak. Serveer met de krieltjes, de salade, de panko-sperziebonen, de citroenmayo en de overige citroenpartjes.